Edukacijsko rehabilitacijski Centar ”Duga”  Novi Travnik u Kiseljaku ima svoju podružnicu od početka 2011. godine koja trenutačno broji 12 korisnika. Cilj Centra je podrška djeci s poteškoćama u razvoju kako bi mogli normalno pohađati nastavni proces, odnosno kako bi se što bolje integrirali u društvo.
 
Kako je od samog početka problem bio nedostatak  radnog  prostora zbog kojega nisu bili u mogućnosti primiti nove korisnike, no zahvaljujući načelniku općine Kiseljak, Mladenu Mišuriću Ramljaku Centar ”Duga” odnedavna je  postao  bogatiji za novih 50-ak metara četvornih prostora .
U realizaciji novog prostora sudjelovali su Centar za socijalni rad Kiseljak i voditeljica Centra Marica Pušić, kao i roditelji korisnika, te brojne organizacije i poduzeća.
 
”Općina i načelnik su nam osigurali prostor, roditelji, volonteri Centra  i drugi dobri ljudi pomogli su nam urediti ga, zahvaljujući njima djeca s poteškoćama u razvoju lakše će savladati prepreke svakodnevnog života”, kazala je voditeljica Centra u Kiseljaku, Marijela Boban.  
 
Uistinu, vozariti svakog dana u Novi Travnik prevelik je teret za djecu i roditelje, realizacijom radnog prostora otvorena su vrata novim korisnicima te osigurani bolji uvjeti za rad sa mališanima. 

Odgovori