Označavajući početak vala odvažnih novih Nissanovih modela, potpuno novi Note za Evropu svoju će svjetsku premijeru imati na Ženevskom autosalonu 5. marta 2013. godine.

 

Nissanova posvećenost inovacijama, stilu i uzbuđenju rezultirala je automobilima o kojima se posljednjih godina mnogo govorilo. A sada, slijedeći revolucionarne modele Qashqai i Juke, novi Note postavlja standardne za napredne, relevantne tehnologije u pristupačnom malom automobilu. Potpuno iskorištavajući Nissanov inovativni pristup dizajnu i konstrukciji, bazira se na provjerenim prednostima i vrijednostima svog prethodnika, te je sada pravi pripadnik B segmenta koji će potpuno promijeniti očekivanja kupaca.

Novi Nissan Note 2

Dizajniran da savršeno odgovara željama današnjeg kupca vozila B segmenta, novi Note okoristio se opsežnim evropskim razvojem prilagođenim evropskim kupcima. Konstrukcija i razvoj obavljeni su u Nissanovim evropskim tehničkim centrima u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, proizvodnja se priprema u tvornici u Sunderlandu, a sve to znači da je novi Note dizajniran da savršeno ispuni želje evropskih kupaca gradskih automobila.

Novi Note također nastavlja Nissanovu tradiciju dovođenja odvažnog dizajna i uzbudljivih novih tehnologija u nove tržišne segmente. Kupci će se okoristiti nizom inovativnih značajki, važnih i korisnih u svakodnevnoj vožnji. Note obilježavaju inteligentne, relevantne značajke od kojih vozač ima koristi svakog dana.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Novi Note ujedno će biti premijera Nissanovog novog Safety Shielda (sigurnosnog štita) na vozilu B segmenta. Riječ je o tehnološkom paketu prije dostupnom samo na skupim modelima premium segmenta. Sistem upozoravanja na vozilo u mrtvom uglu, upozoravanje na prelazak u drugu saobraćajnu traku i napredni sistem otkrivanja pokretnih objekata, zajedno nude potpuno novi nivo pomoći vozaču. Sva tri sistema upotrebljavaju informacije stražnje širokougaone kamere, koja nudi jasnu sliku u svim vremenskim uslovima zahvaljujući funkciji pranja i sušenja zrakom.

Prednosti Safety Shielda su brojne. Ne samo da smanjuje opasnost od nezgoda nego vozač s njim raspolaže s više informacija o neposrednom okruženju, pa se na najmanju mjeru svode slučajni udarci i oštećenja koji znače odlazak u limarsku radionicu. Također omogućava vozačima da se u svakom trenutku osjećaju sigurnije.

Novi Note također je prvi automobil u B segmentu s Around View Monitorom (AVM) – Nissanovim hvaljenim sistemom koji s nekoliko kamera nudi ptičju perspektivu na okolinu vozila pa tako olakšava i parkiranje. Taj napredni dodatak koji je vrlo lak za rukovanje olakšava manevre pri parkiranju, vožnju gradom čini ugodnijom, a vlasnicima pomaže da izbjegnu opasnost od skupih limarskih popravaka nastalih pri parkiranju.

Pored toga, novi Note ima ugrađenu najnoviju izvedbu navigacijskog sistema Nissan Connect, sa svim povezanim uslugama.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Inovativni dizajn i konstrukcija znače da sve te tehnologije mogu biti isporučene u pristupačnom paketu, usklađene s paletom vrlo efikasnih motora. Kombinacija lake platforme, karoserije s malim aerodinamičkim otporom, te naprednim motorima i mjenjačima znači da će se novi Note svidjeti svim kupcima.

Troškovi održavanja također će biti niski, jer će sve izvedbe novog Notea serijski biti opremljene sistemom stop/start, pa će emisija CO2 iznositi samo 95 g/km. Toj efikasnosti odgovaraju dobre performanse naprednih benzinskih i dizelskih motora, a sve to znači sigurnu i uzbudljivu voznu dinamiku.

Geraldine Ingham, direktorica marketinga Nissana u Evropi objašnjava: “Novi Note ispunjava vrlo važnu ulogu u našoj paleti vozila, povezujući uistinu domišljat dizajn s tehnologijom koja nikad prije nije bila ponuđena u B segmentu. Dizajnerske i konstrukcijske inovacije iskoristili smo da vrhunsku tehnologiju učinimo dostupnom i pristupačnom.”

Cijene i specifikacije bit će objavljene prije početka prodaje novog Notea u Europi ujesen 2013. godine.

Odgovori