Nogometaši NK „Busovača“ ponovili su uspjeh od prije 4 godine i ponovno osvojili nogometni Kup NS SBK/KSB i plasirali se u završnicu Kupa BiH.

Svladali su FK Vitez nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 8:6 i potvrdili još jednom da su najbolja ekipa u kantonu, bez obzira na to što je NK Iskra ušla u viši rang natjecanja.
Počelo je odmah golom Čakića u 2. minuti susreta, a nastavilo se golom Sejmena u 35. minuti za sigurno vodstvo od 2:0. U drugom dijelu je samo nevjerojatnih 196 sekundi trebalo FK Vitezu (56., 57., i 58. minut) da potpuno preokrene rezultat u svoju korist – 3:2 golovima Haskića, Zukana i Jusića.

I kada se očekivala pobjeda FK Viteza, rezervni igrač Čečura je 5 minuta prije kraja na centaršut Edina Brkića poravnao rezultat na 3:3 što je i najpravedniji rezultat s obzirom na to da je svakoj ekipi pripalo po poluvrijeme. U izvođenju penala, s(p)retnija je bila Busovača čiji su igrači postigli svih pet golova (Topalović, Lucić, Ekrem Šišić, Sejmen i Čečura), dok je Fetić odmah na početku penal serije promašio gol i omogućio NK Busovači veliku radost i novi trofej u Kupu kantona KSB.

Odgovori