Vitežani su osvijetlili obraz, pobijedili su visoko plasiranu i dobru Mladost u gostima i opravdali iskazani optimizam pred ovo teško gostovanje.

Naime, u najavi subotnjeg susreta u Doboju pored Kaknja mladi napadač Viteza Boban Đerić je iskazao vjeru u povoljan rezultat, u osvajanje boda, dok je trener Slaven Musa govorio i o osvajanju punoga plijena. No, potpisnik ovih redaka taj Musin optimizam u potpunosti nije prenio i u tekst najave ne želeći ga takvom najavom bespotrebno eksponirati pred javnošću vjerujući kako je taj optimizam tek mjera hrabrenja i ulijevanje (pretjeranog) optimizma u svoju momčad. I bez toga među navijačima je taj optimizam doživljen kao samohrabrenje i sebe i svoje momčadi. No ipak je stotinjak najvatrenijih pristaša NK Viteza putovalo na utakmicu i zdušno bodrili svoju momčad koja je to igrom i zalaganjem i zaslužila. A radost zaslužene pobjede na kraju susreta zajednički su proslavili na terenu i na tribinama lijepog sportskog objekta Mladosti. Međutim, ne treba zaboraviti ni maksimalno korektnog domaćina na terenu i izvan njega, te korektno, dobro suđenje sudačke trojke na ćelu s glavnim sucem Mateom Musom iz Mostara.

Treba također naglasiti ozljedama (Kapetan i Varupa) i kartonima (Jevtić i Barišić) znatno oslabljenu momčad Viteza u ovom susretu, no pokazalo se da su zamjene, Vrhovac, Hodžurda i Mamić opravdali povjerenje. Naime, to posebno vrijedi za osamnaestogodišnjeg Vrhovca koji je u zadnjoj obrambenoj liniji zamijenio kartoniranog, iskusnog Jevtića, odigrao vrlo dobro i još jednom pokazao da se na njega i u najtežim utakmicama može najozbiljnije računati. Isto tako vrlo dobar je bio Hodžurda, a Mamić, koji se iz treninga u trening radom i zalaganjem nameće, dobivene minute u prvenstvenim susretima koristi na najbolji mogući način, postigao je ovaj put i lijepi gol koji je, pokazalo se, na kraju i presudio pobjednika.

Ovoj vrijednoj pobjedi Viteza puni doprinos svakako je dao i trener Slaven Musa koji smirenošću, pedagoškim pristupom svakom igraču i cijeloj momčadi unosi mir i vrača im vjeru u njihove mogućnosti i sposobnost koje, sigurno, nisu male. No, treba i istaknuti kako su Vitežani do sada osvojili 10 gostujućih i samo 5 domaćih bodova, što je podatak za temeljitu analizu trenera Muse i njegovih suradnika.

„Vjerovali smo da možemo, vjerovali smo u povoljan ishod, u osvajanje boda, a evo, kući smo se vratili s punim plijenom. A igrali smo u gostima protiv snažne Mladosti, a kada se tomu doda da smo igrali i bez trojice standardnih prvotimaca, ova pobjeda ima i dodatnu težinu i dodatno značenje“, kazao je za naš portal nakon povratka u Vitez jedan od najboljih sudionika ovoga susreta a i inače u momčadi Viteza, Milan Muminovć. „Ova pobjeda“, dodao je Muminović, „je melem za naše rane, na naše frustracije koje su nas opterećivale proteklih dana zbog neuspjeha na domaćem terenu (Olimpik i Široki op.a.). Hrabrio nas je i trener, pokazivao nam na svakom koraku da vjeruje u nas, odigrali smo dobro, onako kako smo se i dogovorili, provodili smo na terenu trenerove upute i reći ću, zasluženo pobijedili, a pobjeda je mogla biti čak i uvjerljivija. Sad se lakše diše, sada ćemo igrati rasterećenije, vraćaju nam se i igrači koji zbog kartona i ozljeda nisu igrali protiv Mladosti i uvjeren sam da ćemo nastaviti s dobrim igrama i novim rezultatskim uspjesima“. (Vitez.info)

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori