Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane bit će održan u Sarajevu od 2. do 6. Kolovoza.

Prvo izdanje ovog jedinstvenog sportskog događaja u BiH, ali i regiji, prošle godine naišlo je na odlične reakcije perspektivnih čuvara mreža na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Evrope i svijeta, jer su u povijesnom kampu bili polaznici iz cijele BiH, ali i Hrvatske, Srbije,  Austrije, Kanade, Švedske, Italije i Njemačke.

Ovaj projekt od samog početka, zahvaljujući odličnoj organizaciji i timu ljudi iz “Management&Promotion Teama” na čelu sa Nijazom Šivšićem, bio je predodređen na uspjeh. To su prošle godine prepoznali i nogometni reprezentativci Edin Džeko, Asmir Begović, Emir Spahić, ali i golman slavnog Bayerna Manuel Neuer. Vijest o uspješnoj realizaciji i odličnom općem utisku prošlogodišnjeg kampa došla je i do njegove ekselencije dr. Christiana Hellbacha, ambasadora SR Njemačke u BiH, koji se odlučio da ga ove godine podrži.

– Podrška ambasadora Christiana Hellbacha je potvrda da smo na pravom putu. Ovo je projekt kojim želimo na jednom mjestu okupiti talentirane golmane i u četiri dana pokazati im nešto novo. Naravno, i ovaj put imat ćemo vrhunsku ekipu trenera za golmane, ali i stručnjaka za kondiciju i fitness. I to su veoma bitne stvari za napredak i pravilan razvoj golmana – kaže Šivšić.

Kako kaže želja “Management&Promotion Teama” je da privuče što više mladih čuvara mreže ne samo iz regije, već i iz Evrope i cijelog svijeta.

– Veliki podstrijek su nam i pohvale roditelja prošlogodišnjih učesnika, koji nam ponovo žele ukazati povjerenje i svoju djecu poslati u kamp. Prošle godine bilo je mnogo teže napraviti kamp, jer je ovo bio potpuno novi projekt. Sponzori nam se sami javljaju, a i interes medija je veliki. Svoje sponzore i prijatelje projekta predstavit ćemo na press konferenciji koja će biti održana sredinom lipnja – naglašava Nijaz Šivšić.

Prvi čovjek “Management&Promotion Teama” poručuje da ovaj projekt pored sportskog  ima i humani aspekt, jer će i ove godine kamp biti besplatan za nekoliko golmana iz svih dijelova BiH. Također, ovaj projekt ima za cilj promociju ljepote i turizma u BiH.

– Tako da će vrijeme između jutarnjeg i popodnevnog treninga iskoristiti da posjetimo neko od atraktivnih turističkih destinacija Sarajeva i okoline.  Prošlogodišnji polaznici ovog jedinstvenog edukativnog kampa, njih ukupno 36, imali su priliku da se upoznaju sa ljepotama Baščaršije i starog dijela Sarajeva, a organizirali smo i izlet na piramide u Visokom. Ovaj put predstavit ćemo im neke druge ljepote i znamenitosti naše prelijepe Bosne i Hercegovine – kaže Šivšić.

Odgovori