Od službenika Ministarstva vanjskih poslova BiH ukradeno je u utorak oko podne 50.000 KM nakon što ga je na putu od banke do zgrade Minstarstva napala i opljačkala policiji zasad nepoznata osoba.

 

Naime, Ivica Merlo, blagajnik u Ministarstvu vanjskih poslova, u podne je otišao u banku od kud je podigao 50.000 KM. No, opljačkan je prilikom povratka u Ministarstvo, na putu dugom stotinjak metara.

“Oko 12:10 u Ulici Maršala Tita u malom parku izvršeno je razbojništvo nad M. I. od strane nepoznate osobe koja je pritom koristila vatreno oružje”, izjavio je za Federalnu televiziju Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS-a.

FTV navodi kako razlog zbog kojeg je Merlo podizao ovaj novac nije poznat.

Šefica Sektora za opće poslove Ministarstva vanjskih poslova Selma Užičanin, koja je, kako tvrdi FTV, i poslala blagajnika po novac, nije htjela pred kamere FTV-a.

“Ministarstvo vanjskih poslova BiH je o ovom razbojništvu koje se dogodilo odmah obavjestilo nadležne istražne organe s kojima surađujemo u provođenju istražnih radnji. U cilju provođenja adekvatne istrage, nadležni istražni organi su ti koji mogu javnost obavjestiti što smatraju da je potrebno tijekom ovih radnji”, stoji u dopisu Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U ovom događaju Federalna televizija vidjela je nekoliko nelogičnosti, pa se tako pita kako je moguće da je službenik Ministarstva prenosio državni novac bez osiguranja?

”Isto tako, sumnjivo je kako je razbojnik imao informaciju da će baš u tom trenutku opljačkati blagajnika i pobjeći sa 50.000 maraka, te kako je moguće da je razbojništvo počinjeno na mjestu gdje se nalazi više policijskih kućica i videonadzor”, navele ja Federalna televizija./Bljesak.info

Odgovori