Hrvatska i Grčka od 20:45 igraju prvu od dvoje play-off utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. Vatreni će prvi biti domaćini, a uoči još jednog dvoboja s neugodnim Grcima izbornik Zlatko Dalić obratio se javnosti na press konferenciji.

Nakon što je kapetan Luka Modrić objašnjavao što znači igrati protiv momčadi koja se dolazi isključivo obraniti, izbornik je prvo pitanje iskoristio da saznamo kakva je situacija s ozljedom marija Mandžukića.

”Vidjeti ćemo na treningu večeras, znam da on želi igrati, ali vidjet ćemo. Ovo je sutra prvo poluvrijeme i ne treba ništa forsirati”, rekao je Dalić koji nije bio previše raspoložen za razgovor.

Kako probiti tu obranu?

”Sutra je prvo poluvrijeme, nema potrebe juriti i srljati, moramo biti pametni i igrati mirno i strpljivo. Mi smo na to spremni, kroz ova tri dana sam predočio igračima ideju kako trebamo igrati. Sutra ćemo vidjeti je li to bilo uspješno.”

Brine li vas to što je Hrvatska samo jednom pobijedila Grčku?

”Ne gledam iza sebe, gledam samo sutra i nedjelju, to je za mene nevažan podatak. ”

Kao da grčki stil ne paše Hrvatskoj?

”Grčka je tu, mi smo spremni, ne bih htio opterećivati svoje igrače s time, o tome nismo razgovarali.”

Tko će mijenjati Badelja?

”Imali smo dvije-tri kombinacije, ja sam donio tu odluku, ali ne bih izlazio pred vas s tim. Ne želim se zamarati tko fali koga nema, imamo dovoljno igrača”, rekao je izbornik i dodao:

”Mi smo ponosni i veseli jer će biti pun Maksimir. Zahvaljujem na interesu i molim za strpljenje. Sutra je prvo poluvrijeme, ali to ne znači da nećemo ići po pobjedu. Moramo pokazati kvalitetu, ne samo borbenost, motiv i moral.”