U snažnoj eksploziji i požaru koji je uslijedio u petak navečer je potpuno uništen ured poznatog tuzlanskog odvjetnika, a on je dobio poruku u kojoj mu je izražena sućut zbog pogibije kolegice u Bihaću što je shvatio kao otvorenu prijetnju.

Iza 23.00 sati odjeknula je eksplozija u tuzlanskome uredu odvjetnika Faruka Balijagića, a ni brza intervencija vatrogasaca nije spriječila da posve izgori, objavio je Dnevni Avaz.

Odvjetnik je za medije potvrdio da je u petak zastupao stranke u procesu protiv poznatog kamatara iz Tuzle, ali nije mogao dovesti u vezu taj slučaj s napadom. Pri tome je naveo kako priprema “ozbiljan predmet” koji bi mogao potresti BiH, te da je povezan s jednim državnim zastupnikom čiji identitet nije otkrio.

Po Balijagićevim navodima u petak je dobio prijeteću poruku putem mobitela u kojoj mu je s nepoznatog broja izražena sućut za kolegicu Jasminu Koričić, koja je u petak ubijena u napadu u Bihaću.

Poruku je Balijagić shvatio kao prijetnju, sličnu kakvu je po njegovim riječima dobivala i državna tužiteljica Diana Kajmaković.

Po Avazovim navodima neposredno nakon eksplozije očevici su vidjeli osobu s maskirnom kapom na glavi kako dolazi s mjesta eksplozije.

Prije nekoliko godina eksplozivom je napadnuta obiteljska kuća odvjetnika Balijagića, no počinitelji nisu otkriveni.

Odgovori