Međunarodno priznat redatelj iz Sjedinjenih Američkih Država Richard Montez dolazi u Kiseljak održati raznobojni mjuzikl s Broadwaya pod nazivom „Josip i kričave boje njegovih snova“ .

 

Riječ je o jednom od najpoznatijih mjuzikla svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), jedan od neuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film “Kralj Lavova”). Na Broadwayu je do sada izveden čak 750 puta, a međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja diljem svijeta.

Mjuzikl se temelji na biblijskom liku i događaju iz Starog zavjeta – Josipu, kojega su njegova braća prodala u ropstvo. Ovaj glazbeni komad traje oko sat i pol, uz puno pjesme, plesa, glume i igre, scenskih boja i raznovrsnih kostima, a u Kiseljaku će biti izveden sredinom svibnja.

Za izvedbu je potrebno 20 muškaraca, 22 žene 20 djece. Od toga, bit će podijeljeno osam solo uloga za muškarce, dvije za žene te dosta samo plesnih uloga.
Audicija će se održati u petak, 17. travnja u Hrvatskom domu u Kiseljaku s početkom u 18 sati.

Organizator cijelog projekta je Općina Kiseljak a za sve informacije kao i prijave za audiciju potrebno je kontaktirati Irenu Mrnjavac na broj 063 412 360 ili e-mail irena.mrnjavac@gmail.com

Odgovori