Pred više od 350 gostiju jučer je u dvorani Hrvatskog doma u Vitezu proslavljeno 25 godina rada Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Vitezu.

HDZ BiH ovaj jubilej dočekao je u pobjedničkoj atmosferi, a veliki broj gostiju, povečanje članstva i dobar izborni rezultat govore da je HDZ BiH u Vitezu na pravim tračnicama. Među gostima, izuzev stanačkih dužnosnika, bili su i predstavnici viteških gospodarstvenika, Alojz Mlakić, Drago Kafadar, Pero Gudelj, Franjo Rajković…, kao i predstavnici braniteljskih udruga, kulturno- sportskih udruga i drugih sfera javnog života.

O radu organizacijskih cjelina koje unutar HDZ-a BiH djeluju govorili su njihovi predsjednici. U ime Kluba utemeljitelja HDZ BiH goste je pozdravio jedan od osnivača Stranke, Rudo Kurevija, dok se u ime ZŽ Kraljica Katarina Kosača prigodnim govorom obratila Katica Čerkez. Rad i ciljeve OO Mladeži HDZ BiH Vitez prezentirao je predsjednik viteške organizacije Mladeži, Jakov Križanović, uz poseban osvrt na položaj mladih u društvu.

U svojstvu domaćina okupljene goste iz svih sfera društva, ali i visoke stranačke dužnosnike pozdravio je predsednik OO HDZ BiH Vitez i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije, prof. Boris Marjanović, koji je u svome govoru sublimirao rad stranke s naglaskom na rad u posljednje dvije pobjedničke godine, u kojima je, kako je kazao, HDZ BiH Vitez konsolidiran i otvoren članstvu. „Za hrvatski narod jako je bitno zajedništvo, jer jedino ukoliko se držimo zajedno možemo ispuniti sva očekivanja hrvatskog naroda“, dodao je prof. Marjanović.

Svojim dolaskom i riječima ohrabrenja i potpore svečanu akademiju uveličali su i visoki dužnosnici HDZ-a BiH, zajmenik predsjednika HDZ BiH i predsednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu PS BiH, Nikola Lovrinović, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjendik F BiH, Marinko Čavara, te Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda PFBiH.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački ansambl “Viteški akordi”, Orkestar harmonika Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, podružnica Vitez. Muška izvorna pjevačka skupina “Krčevljani”, koje je pratio ugledni viteški gospodarstvenik i vijećnik HDZ-a BiH, Pero Gudelj, kao i članovi Kulturno umjetničkog društva “Topala”, također iz Vitez. 

Neposredno pred početak svečane akademije predsjedništvo OO HDZ-a BiH Vitez i dužnosnici HDZ-a BiH položili su cvijeće ispred Spomen sobe u Vitezu.

Odgovori