Bivši bugojanski rukometaš Asim Šahman još prije 20 godina stigao je u Katar kao trener golmana. Zahvaljujući vezama sa poslovnim ljudima iz Katarske rukometne federacije te međunarodnim turnirima u rukometu koji se svake godine održavaju u Bugojnu danas je Rostovo veliko gradilište sportsko-turističkog kompleksa koji će zapošljavati 60 radnika…

Budući sportski kompleks imat će dvoranu za 800 gledatelja, četiri svlačionice, s uredom za zapisnike, svlačionicom za suce, ostavom za rekvizite, velikom teretanom, VIP ložom za 30 osoba i vlastitim caffe barom, te kafe barom za gledatelje. U sklopu objekta će biti i hotel s recepcijom uz koju će biti caffe bar, manja i veća sala za sastanke i konferencije, spa centar s bazenom, finskom saunom, turskom kupelji, jacuzzijem, dvije odvojene prostorije za masažu, restoran za oko 300 osoba uz sve prateće prostorije. Hotel će biti kategorije četiri zvjezdice.

Kada smo 2009. godine održali međunarodni rukometni turnir u Bugojnu pod nazivom ‘Rukomet je moja budućnost’, tada se i rodila ideja da bi trebali graditi sportsko-turistički kompleks na Rostovu kod Bugojna. Turnir je postao tradicionalan, a prošle godine smo krenuli u posao. Kupili zemljište, dobili sve potrebne dozvole i osnovali firmu. Prva faza izgradnje dobro napreduje i nadamo se da će biti završena do kraja lipnja ove godine. Druga faza trebala bi početi krajem ljeta ove godine početkom gradnje hotela s oko 200 ležaja i pratećim sadržajima potrebnim za odmor, relaksaciju i održavanje poslovnih sastanaka i seminara, rekao je Šahman, dodavši: 

Druga faza također podrazumijeva izgradnju dvije univerzalne sale za treninge kapaciteta po 200 gledatelja, nogometno igralište kao i četiri teniska terena. Planirano je da kompletan centar bude gotov 2018. godine. Ono što me posebno raduje je pozitivan odnos kako lokalne zajednice tako vodećih ljudi općine Bugojno kao i kantonalnih vlasti koji su prepoznali vrijednost ovog centra. 

Gradonačelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić nije krio zadovoljstvo što su biznismeni iz Katara izabrali baš njegovu općinu, te odlučili uložiti 10 milijuna eura u spomenuti projekt

Rukomet se u Bugojnu igrao i prije rata. Igrala se i košarka, a veliki klubovi kao što su Bosna, Jugoplastika, Metaloplastika u Bugojno su dolazili na pripreme. Našem prijatelju i sportašu Asimu Šahmanu hvala što je iskoristio svoje sportske veze pa nama doveo investitore koji ulažu deset milijuna eura. Veliki je to novac i velika investicija. Mislim da trenutno nema veće u BiH kada je riječ o sportsko-turističkim investicijama. Betonske konstrukcije već se ugrađuju i poslovi napreduju prema planu. Posebno raduje što sve poslove rade domaće kompanije. Od projektiranja do izvođenja radova, istaknuo je Ajkunić. 

Na Rostovu gradilište radi po europskim standardima. Radnici s kacigama, radnim odijelima, strojevi u pokretu. Prvi sportaši, ali i turisti kako domaći tako i oni iz inozemstva već polovinom ove godine moći će osjetiti čari Rostova, sve zahvaljujući sportskim vezama. (ANADOLIJA)

Odgovori