Službenici kriminalističke policije PU Bugojno su otkrili izvršiteljaa krivičnog djela razbojništva nad radnicima crpke „Petrol“ u Uskoplju, koje je izvršeno dana 17.11.2014. godine.

Razbojništvo su izvršile 3 osobe, koje su uz prijetnju automatskom puškom od radnika crpke oteli dnevni rpomet novca i njegov novčanik. Suradnjom sa službenicima MUP-a SBK/KSB Travnik, MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a ZE-DO Kantona i PU Konjic, došlo se do saznanja da su mogući izvršitelji osobe s područja Ilidže.

Nakon što je provedena kriminalistička obrada nad osobom E.P. rođen 1987. godine, nastanjen na području općine Ilidža, koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog izvršenja više krivičnih djela razbojništva, isti je u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

Također je priznao da su u izvršenju djela s njim učestvovali i S.S. rođen 1965. godine nastanjen na području općine Ilidža i B.A. rođen 1993. godine, nastanjen na području općine Zenica. Protiv osumnjičenih je podneseno izvješće o izvršenju krivičnog djela Kantonalnom tužiteljstvu Travnik.

Odgovori