U cilju održanja povoljnog stanja sigurnosti, te unaprjeđenja stanja u obasti sigurnosti saobraćaja, u dane vikenda provedene su pojačane aktivnosti na području cjelog kantona javljaju iz MUP-a KSB. Te aktivnosti su podrazumjevale pojačanu kontrolu saobraćaja, dok su na području Kiseljaka i Travnika obuhvatle i kontrolu rada ugostiteljskih objekata.

Akcenat prilikom kontrole saobraćaja bio je na sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te bez položenog vozačkog ispita. Tako je iz saobraćaja isključeno 8 vozila i 49 vozača motornih vozila, uručeno je 440 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirano je 300 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

U realiazciji akcije su, pored policijskih patrola, službenika jedinice za podršku, te službenika kriminalističke policije, učestvovali i službenici tržne i inspekcije za cestovni promet Srednjobosanskog kantona, koji su preduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pri ćemu su im pomoć pružili službenici policije.

Tom prilikom od strane inspekcije zapečaćena su dva ugostiteljska objekta na području Nove Bile, općina Travnik i jedan ugostiteljski objekat na području Kiseljaka.

Podijeli objavu
Prethodni članakStanje na putevima ovog jutra
Sljedeći članakVrijeme danas

Odgovori