Nakon najavljene i predstavljene humanitarno-edukativne akcije pod sloganom ‘’Pazi na sebe i na druge’’ i ovoga vikenda slijedi nastavak aktivnosti Moto kluba Kiseljak.

Kako su već predstavnici Moto kluba istaknuli ovu akciju organiziraju u čast prerano preminulom kolegi Želji Daničiću, koji je smrtno stradao prošle godine i postao dio crne statistike kad su u pitanju stradavanja motociklista u prometu.

Moto kluba Kiseljak ove godine, u suradnji s Policijskom stanicom Kiseljak, Mladenom Mišurićem Ramljakom, načelnikom Kiseljaka, BiHAMK i Autoškolom „Maestral“ odlučili organizirati humanitarno- edukativnu akciju.

Naime, s dolaskom proljeća počinje i moto sezona. No, koliko su motociklisti, a među njima i djeca koja voze uglavnom skutere, spremni za izlazak na cestu? Bez prikladne opreme koja prije svega uključuje kacigu, sasvim sigurno nisu! „U suradnji s Policijskom stanicom Kiseljak u subotu 11 travnja u vremenu od 13 do 15 sati kontrolirat ćemo motocikliste, a za deset onih koji nemaju, odnosno nisu u mogućnosti nabaviti kacige, u suradnji s načelnikom općine, osigurali smo deset kaciga koje ćemo im podijeliti“, kaže Toni Lekić, predsjednik Moto kluba Kiseljak. Klub postoji od 2012 godine, a trenutačno okuplja 30-ak članova.

I subote koje padaju 18 i 25 travnja u Kiseljaku su rezervirane za motocikliste. Po riječima predsjednika Moto kluba, 18 travnja u prostorijama Kluba, u suradnji s BiHAMK-om i Autoškolom „Maestral“ u vremenu od 16 do 17 sati bit će održano predavanje o prometnu i prometnim pravilima dok je subota 25 travnja, od 13 do 15 sati, rezervirana za izlazak na stari poligon, uz prometnicu prema Visokom. Ondje će zainteresiranima, službenici PS Kiseljak, AŠ „Maestral“ i BiHAMK-a dočarati realne okolnosti u prometu. Projekt „Pazi na sebe i druge“ završava istog dana podjelom priznanja sudionicima, suradnicima i sponzorima akcije.

„Cilj ove akcije je poboljšati sigurnost motociklista ali i svih ostalih sudionika u prometu, naročito djece. Njima i njihovim roditeljima želimo posebno skrenuti pažnju na potrebu nošenja zaštitne opreme kao i poznavanja i pridržavanja pravila u prometu“, ističe Marko Bagarić, koordinator Projekta „Pazi na sebe i druge“.

„Smatram da je ovo hvale vrijedna akcija, a općina Kiseljak podržat će sve akcije čiji je cilj poboljšati sigurnost sudionika u prometu, naročito mladih koji voze skutere i jedna su od najugroženijih kategorija“, kaže Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

I po završetku Projekta „Pazi na sebe i druge“, okupljanja bajkera u Kiseljaku se nastavljaju. Druženje motociklista, moto party, u Kiseljaku je planiran za 23 svibnja. Iz Moto kluba Kiseljak koji je organizator druženja pozivaju sve bajkere i Moto klubove iz BiH da im se pridruže na zabavi i opuštanju, naravno uz poštivanje svih pravila sigurnosti.

Odgovori