U maloj galeriji Kosače sinoć je organizirana humanitarna izložba ”HumanitAart”, čime je započelo prikupljanje novčanih sredstava za liječenje šestogodišnjeg Andija Milasa iz Mostara i petogodišnjeg Davida Tarabu iz Viteza piše Bljesak.info

 

Umjetnici iz cijele Hercegovine, sa željom da nešto naprave za malog Andija i Davida poklonili su svoja djela kako bi omogućili mališanima nastavak borbe za život.

”Poznati umjetnici iz Hercegovine, ali i šire, odazvali su se kako bi svi zajedno napravili jednu dobru stvar, što je ujedno i dužnost svakog umjetnika – biti koristan u društvu i činiti ga boljim”, rekli su organizatori ove humanitarne geste, mr. kiparstva Ivan Bošnjak te akad. graf. Andrej Gvozden.

Izloženo je preko 50 radova različitih autora iz BiH, Hrvatske i regije. Novac prikupljen od prodaje radova ide u fond za liječenje ove dvojice malih boraca.

Jedan od organizatora Andrej Gvozden ističe kako je zadovoljan posjećenošću i prodajom slika.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

”Ovo je prilika da sa zahvalim svima koji su se odazvali na ovu izložbu i svima koji su kupili djela i tako pomogli ovim mališanima. Zadovoljni smo odazivom, a dosada smo već prodali oko dvadeset slika”, rekao je Gvozden, dodajući kako se nada da će se prodaja slika povećati.

Kako ističe, cijene slika su i više nego pristupačne te se mogu kupiti u pola cijene, što će itekako pomoći mališanima.

”Napominjem kako su cijene slika i drugih radova, redom akademskih grafičara i slikara, ali i skulpture akademskih kipara zaista povoljne i mogu se kupiti za upola jeftiniji iznos, a sav prihod ide za liječenje Andija i Davida”, zaključuje Gvozden.

Mali Andi boluje od najtežeg oblika epilepsije, Williamsovog i Westovog sindroma i stanje mu se svakog dana sve više pogoršava. Jedino rješenje koje bi malom Andiju pomoglo jest ugradnja PAG-a koji bi mu uvelike pomogao gutati.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Maleni David Taraba boluje od simptomatske epilepsije, nađena mu je arahnoidalna cista srednje lubanjske jame i postavljena sumnja na kortikalnu displaziju.

Bljesak.info

Odgovori