Zrinjski je prvak Bosne i Hercegovine! Plemići su svoj peti naslov osvojili pobjedom 3:0 u zadnjem kolu protiv danas blijede Slobode, usput obranivši naslov iz prošle sezone, što je prethodno u Premijer ligi za rukom pošlo samo Željezničaru.

Pirić, Blaić, Graovac, Tomić, Lučić, Mešanović, Petrak, Katanec, Kukoč, Filipović i Bilbija bila je postava Plemića koju je na teren poslao Blaž Slišković, Vlado Jagodić krenuo sa ovim imenima: Muminović, Škahić, Salihović, Todorović, Efendić, Ordagić, Lazevski, Smajić, Hairilahović, Zec, Kalezić.

Mostarci su krenuli žestoko pa su već u 11. minuti došli do prednosti – Filipović je ubacio s desne strane, Bilbija devetim prvenstvenim golom sezone pogodio za 1:0.

Nakon 19. minute moglo je biti 2:0, no Mešanović je po drugi puta na susretu bio neprecizan glavom, da bi u 42. minuti ponovno je zabio Bilbija, kojeg je ponovno uposlio Filipović.

U nastavku ista priča – Zrinjski napada, Sloboda se brani. U 52. i 53. minuti Filipović i Bilbija su promašili jako dobre prilike, ali je zato u 59. precizan bio Mešanović – najbolji strijelac Plemića svojim je jedanaestim pogotkom sezone definitivno riješio borbu za naslov.

Nakon naslova iz 2005., 2009., 2014. i prošle godine, ovo je Zrinjskom rekordna peta titula, dok je Blaž Slišković odnio svoju prvu trenersku.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Rezultati by SofaScore

Odgovori