Najavljeni pohod pape Franje Bosni i Hercegovini prestavlja veliko ohrabrenje za mjesnu Crkvu ali će ujedno biti iznimno značajni poticaj za našu zemlju jer će na nju ponovo usmjeriti pozornost cijelog svijeta, kazao je u nedjelju Hini glavni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević.

 

“Vijest o dolasku Svetog Oca velika je radost za Crkvu u BiH ali i za cijeli hrvatski narod koji u njoj živi. Vjerujem da tu radost dijele i svi drugi ljudi dobre volje”, izjavio je mons. Tomašević komentirajući najavu papina dolaska u BiH 6. lipnja.

Tomašević je istaknuo kako pohod pape Franje ima nemjerljivi značaj jer će BiH stoga biti u molitvama svih katolika diljem svijeta.

Točan program papina posjeta BiH još nije poznat, no glavni tajnik Biskupske konferencije BiH ne dvoji kako će Sveti otac svojim dolaskom u BiH ponovo potaknuti zanimanje cijelog svijeta za ono što se u njoj zbiva i za sve probleme s kojima se i danas susreće.

“Mi u Crkvi vjerujemo da će to pomoći poticanju svega onoga što je ovdje dobro”, kazao je Tomašević.

Vijest o pohodu pape Franje svi elektronički mediji u BiH u nedjelju su objavili kao udarnu ističući kako će to biti veliki događaj za cijelu zemlju, posebice s obzirom na ugled kojega Sveti Otac ima kao i na poštovanje koje mu se ukazuje zbog njegova djelovanja.

Papa Ivan Pavao II BiH je posjetio dva puta./HMS/

Odgovori