U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održana je sjednica Odbora za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća za laike BK BiH mons. Marka Semrena, pomoćnog biskupa banjolučkog.

Sjednica je započela molitvom, pozdravom i uvodnom riječi biskupa Semrena, koji se zahvalio članovima Odbora na dolasku. Glavna točka dnevnog reda bila je pohod pape Franje Sarajevu – Bosni i Hercegovini o kojoj je detaljno izvijestio dr. Šimo Maršić, povjerenik za pastoral mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji je također izvijestio ostale članove Odbora o točkama dnevnog reda te posebnu pažnju posvetio uključivanju mladih iz ostale dvije biskupije.

Članovima odbora predstavljen je trodnevni program koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.” nudi za sve skupine mladih, koji uključuje molitveno bdijenje, pred-program na Koševu, program za sve mlade u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.”, prijavu za volontere, za smještaj i sl., prenosi KTA. Na sjednici je dogovoreno da će volonteri za susret s papom Franjom biti iz Bosne i Hercegovine, gdje će pokazati svoje otvoreno srce ali i gostoprimstvo.

Program za mlade započinje u petak, 5. lipnja u župi Uznesenja BDM-a na Stupu, molitvenim bdijenjem, a završava u nedjelju u 13 sati, nakon Svete mise zahvalnice u svim župama u kojima će mladi biti smješteni.

Zaključeno je da povjerenici iz biskupija u BiH organiziraju hodočašće u Sarajevo na susret s Papom, te odbor poziva povjerenike za mlade iz hrvatskih biskupija da animiraju mlade iz svojih biskupije te da organiziraju hodočašće za mlade na Papin pohod Sarajevu.

Sjednica Odbora za mlade BK BiH završena je molitvom i ručkom.

„Ovim putem, pozivamo sve povjerenike iz hrvatskih biskupija da još jednom animiraju mlade iz svojih biskupija i prijave svoje mlade za sve točke koje su organizirane za susret s papom Franjom, a Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II” svim mladima koji će doći će osigurati smještaj i sendviče”, poručili su iz Centra za mlade.

Odgovori