Selektor nogometne A reprezentacije BiH sastao se danas s trenerima premijerligaških klubova s ciljem uspostavljanja suradnje, čiji je cilj razmjena iskustava i pružanje mogućnosti igračima iz Premijer lige BiH da izbore mjesto u državnom timu.

Baždarević je prije početka sastanka rekao da je jedan od ciljeva suradnje upoznavanje s kvalitetom igrača iz Premijer lige i traženje potencijalnih reprezentativaca.

“Razgovarat ću s trenerima klubova, koji su mi prvi izvor informacija. Nadam se da ću dobro surađivati s njima, jer je to način da se otvore vrata našim igračima iz domaćeg prvenstva. Trebat će vremena da steknem pravi uvid u kvalitete potencijalnih reprezentativaca”, izjavio je Baždarević.

On je istakao da NSBiH radi na unapređenju kvaliteta domaćeg prvenstva, kako bi se nogometašima omogućilo da se izbore za poziv u državni tim.

“Nije samo moja ideja da se u reprezentaciji nađu igrači iz Premijer lige, to žele i ljudi koje vode NSBiH. Mislim da bismo svi bili zadovoljni ukoliko bi igrači iz domaćeg prvenstva bili nagrađeni pozivom u državni tim. Na njima je da dobro rade, igraju i tako zasluže povjerenje i poziv. Treba učiniti sve da se podigne nivo kvaliteta Premijer lige. Na tome se konstantno radi, imamo programe i planove. Ovo je prvi sastanak i nadam se da ćemo i ubuduće imati dobru suradnju. Niko ne bi bio sretniji od mene da imamo deset reprezentativaca u skorom periodu”, rekao je selektor BiH.

U proteklom periodu je posjećivao i pratio igre aktualnih reprezentativaca.

“Dosta sam putovao, potrošio dosta vremena i nadam se da će to biti korisno već u ožujku”, završio je Baždarević.

Odgovori