Mini nogometna reprezentacija nije dobro počela ovaj susret jer je Australija povela nakon grube greške golmana Faruka Hodžića u 5.minuti.

Australci su u 18. minuti povećali prednost na 2:0 nakon slobodnog udarca.

Ipak u 22 minuti uspjeli smo smanjiti na 2:1, a strijelac je bio kapiten Goran Lovrinović i tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. Na trenu smo bili bolji ali skupo su nas u prvom dijelu koštale greške posebno ona kod prvog gola Australije.

U nastavku propustili smo nekoliko prilika ali golman Australije je čudesnim intervencijama zaustavljao udarce Milanovića i Jukića.

Kada smo očekivali kraj susreta i oproštaj od svjetskog prvenstva postigli smo pogodak doslovno  u posljednjim sekundama susreta a strijelac sjajnog pogotka bio je Marko Vujica. Isplatio se rizik selektora Josipa Kupreškića jer smo zadnje tri minute igrali bez golmana, a sa viškom igrača u polju.

Na kraju u produžetcima nismo iskoristili psihološki momenat i Australija je ponovo postigla gol iz slobodnog udarca. Ali samo minut prije kraja odlični Kristijan Pantić pogađa mrežu Australaca za 3:3 i nastavak drame u ovom susretu jer se pristupilo izvođenju penala.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Nakon što su prva tri igrača u obje selekcije bili sigurni Australci su pogodili u četvrtoj seriji a nažalost Kristijan Pantić pogađa prečku i na taj način smo se oprostili od svjetskog prvenstva u Tunisu. Šteta Australija nije bila bolja ali je imala više sportske sreće u ovom susretu.