Tri bebe preminule su u posljednjih desetak dana u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici Mostar, a smrt se dovodi u vezu sa bolničkom infekcijom, saznaje Srna.

Iz Univerzitetske kliničke bolnice Mostar potvrdili su da su na Kliničkom odjeljenju za intenzivno liječenje i neonatologiju ove bolnice registrovani epidemiološki povezani slučajevi bolničkih infekcija s nažalost smrtnim ishodom, uzrokovanih s bakterijom Klebsiella pneumonia. To je, navodi se, jedan od najčešćih uzročnika bolničkih infekcija čiji se porast bilježi i u svijetu posljednjih godina. Iz bolnice nisu htjeli da govore o broju preminulih beba.

Poznata novinarka i kolumnistica, Martina Mlinarević-Sopta na svojoj službenoj fan stranici napisala je razmišljanje o ovom događaju, koje prenosimo svojim čitateljima u cjelosti:

Samo u ovoj umrtvljenoj, hipnotiziranoj zemlji ovo nije prvoklasna, strašna i najveća vijest. Samo se kod nas preko ovoga i sličnih stvari godinama prelazi šutke, mireći se sa svime, sa duboko slegnutim ramenima i pssst, pusti bolan, jer sustav je veći od malog čovjeka, sustav malog čovjeka melje, jede i ispljune, a s bogovima se ne igra i u bogove se ne dira. Tri male bebe su preminule u nekoliko dana u Mostaru.

Samo se u ovoj jadnoj zemlji radi ovoga provode “pojačane mjere nadzora”. Pa jebem li vam nadzor i dušu koju nemate. Devet mjeseci nosiš blago ispod srca, toliko majki tih devet mjeseci imaju neviđeno teške i komplicirane trudnoće, odriču se sebe da bi se to maleno biće rodilo, leže nepomično, strah ih je otići i do toaleta da nešto ne bi krenulo po zlu, dišu samo da ugledaju jedan par najdivnijih očiju, i onda se desi ovo? A vi provodite pojačan nadzor?

U svakoj normalnoj zemlji, kao što netko napisa, radi opsežne i neviđene istrage sve bi drugo bilo stavljeno na čekanje, a odjel zatvoren. Kod nas je ovo vijest teška okoprilike kao jedna silikonska sisa prosječne starlete. Ovo drugo nas više i zanima. Takvi smo mi ljudi, i neka nam je kako nam je. Ovim nesretnim ljudima, kojima se teška nevolja desila i dešava, izražavam najdublju i najiskreniju sućut, i poručujem ako ih je strah, ako bilo šta trebaju ili žele iznijeti svoju priču, neka me slobodno kontaktiraju, gonit ćemo bagru do zadnjeg suda ovoga svijeta.

Odgovori