S porukom “Ne damo naš trud ispod tri KM”, skupina uzgajivača malina, koja je sinoć prenoćila ispred otkupne stanice u Vitezu, i danas je nastavila s mirnim prosvjedom zbog najavljenih otkupnih cijena malina.

“Još nisu definitivno izašli sa cijenom, ali navodno je to od 1,60 do 1,90 maraka, ovisno o sorti. Međutim, kad se izračunaju troškovi, mi smo u minusi i nemamo nikakve zarade, a težak je to posao “kazao je Faik Mujkić, jedna od malinara okupljenih ispred kompanije “Natural Food”.

Prvi urod malina ove godine je imao i Edin Fejzi, koji kaže kako je sada očigledno da će biti na gubitku.

” Ovo nema nigdje, omladina će sva otići. Uložio sam 7.000, a neću izvući ni 2.500 maraka. Znači, ne dođe mi plaća niti 120 maraka i nema me nigdje” ističe on.

Uzgajivači malina tvrde da im se tijekom dosadašnjeg mirnog prosvjeda nije obratio nitko od predstavnika kompanije “Natural Food”.

Nezadovoljni malinari okupili su se danas i u Kiseljaku, ispred hladnjače firme Orange plus, a uzgajivač Ibrahim Bešo kazao je Feni da nije postignut dogovor da konačna otkupna cijena bude formirana u dogovoru sa uzgajivačima, te da ponuda ove kompanije ostaje dvije marke po kilogramu malina.