Zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Nikola Lovrinović ocijenio je da je ekspoze Denisa Zvizdića, čije je imenovanje za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH danas potvrdio ovaj dom, dobar.

 

Zvizdić (Stranka demokratske akcije – SDA) izložio je svoj program djelovanja u narednom mandatnom periodu, a podršku njegovom programu dalo je 28 zastupnika.

Lovrinović je naglasio da je Zvizdić u obraćanju vodio računa o trenutnoj političkoj situaciji u BiH te mogućnostima i kompetencijama Vijeća ministara.

Istaknuo je da će takav program biti dobra polazna osnova da se dalje razgovara i radi na implementaciji ciljeva te smatra da parlamentarna većina treba učiniti sve da pomogne u provođenju Zvizdićevog plana.

– Za početak imamo solidan dokument i vjerujem da je to dobra osnova za kretanje ka naprijed – stava je Lovrinović.

Odgovarajući na pitanje je li program provodiv, Lovrinović je kazao za Fenu da će to ovisiti o mnogo čimbenika, ali je uime HDZ-a BiH kazao da će ova stranka učiniti sve da to podrži jer mnogo stvari iz ekspozea dio je HDZ-ovog izbornog programa piše hercegbosna.org.

Odgovori