Šef Kluba poslanika HDZBiH u Predstavničkom domu BiH Nikola Lovrinović mišljenja je da Vijeće ministara BiH ne bi trebalo da podnese ostavku nego da nastavi raditi svoj posao.

Lovrinović je novinarima danas kazao da mu je žao što Izvještaj o radu Vijeća ministara nije dobio podršku, a uvjeren je da je u njemu bilo elemenata zbog kojih se trebala naći mogućnost da se na drugi način riješe sporna pitanja, a da se izvještaj podrži.

Smatra da Vijeće ministara BiH izvještajem nije impresioniralo nikoga, ali je stvorilo dobar put za ozbiljniji napredak.

Naravno da je u uređenijim državama pad izvještaja o radu signal da nešto nije uredu i da onaj koji predočava izvješće (a on ne bude podržan) treba da adekvatno odgovori na to, a to je da podnese ostavku. Međutim, mi iz HDZ-a niti insistiramo na tome, niti mislimo da to treba, ali ne znam što će se događati, kazao je Lovrinović.

Mišljenja je i da BiH, da bi bila dio Europi i da bi oni bili spremni da nas prime, prije svega, mora učiniti niz koraka.

Nadam se da ćemo do jeseni taj posao završiti. Tek tada nam slijedi pravi posao i pregovori. Što će biti s pitanjima, hoće li biti zadovoljavajuća, ne znam. Nadam se da ćemo uspjeti, kazao je Lovrinović.