Načelnik općine Novi Travnik, Refik Lendo potpisao je Odluku o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata za novogodišnje praznike.

Tom odlukom produžuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata za novogodišnje praznike do 3 sata ujutro, za dane 31.12.2015. i 1.1.2016. godine, a odluka se odnosi za sve subjekte registrirane na području Novog Travnika.

U ovoj vijesti ne bi bilo ništa neobično da Lendo ne potpisuje dokumente samo na bosanskom jeziku, a da se u dokumentu ne pojavljuju nepoznati izrazi i nepotpuni nazivi kao samo ime Novog Travnika koji je za Lendu “Novi Travni”, Kantonalni inspektorat koji je od sada “Kantonali Inspektorat” itd.

Ostale pravopisne i tehničke greške pronađite i sami, jer očito nije važno znati bilo koji od jezika tri konstitutivna naroda u BiH, nije važno znati tehnički obraditi elektronski dokument, nije važno ni ispravno napisati naziv grada, institucije… Nadamo se da je građanima jasno što je važno i što je zaključak u ovom “jezičnom slučaju” te kakve bi ocjene dobili u osnovnim školama iz predmeta jezik i predmeta informatika ili daktilografija za ovakvu razinu znanja.

 

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

odluka novitravnik lendo

Odgovori