Nakon dvije godine veterani Košarkaškog kluba “Busovača” ponovno su na okupu. Razlog je odigravanje dvije prijateljske utakmice protiv „vršnjaka“ iz Fojnice, a prva se igra već u petak, 22.11.2013. godine u 18 sati u Sportskoj dvorani u Busovači.

Na prozivku i trening u ponedjeljak se odazvalo 17 bivših košarkaša, a za utakmicu se najavilo i još više, budući da su neki bili spriječeni doći na trening.

Podsjetimo, Košarkaški klub “Busovača”osnovan je davne 1978. godine pod imenom “Jedinstvo”. Svoju prvu utakmicu klub je odigrao u proljeće 1979. godine. Ovom prilikom redakcija centralna.ba portala vam donosi imena košarkaša koji su bili predvođeni tadašnjim trenerima, Nikicom Petrovićem i Sejom Oručem. Tih godina stvorena je košarkaška priča koja i dan danas traje.

Esad Ćorović, Nenad Marić, Mladen Bilić, Bojan Huseinović, Vlado Dujić, Ermin Sarajlić, Mirko Dujić, Seid Ekmeščić, Đenad Novalić, Brane Vujica (cap) i Mirza Rizvić – igrači koji su sačinjavali prvu ekipu Košarkaškog kluba Busovača.

Iz košarkaškog kluba “Busovača” napominju da je utakmica otvorenog tipa te da će vrata dvorane biti otvorena za sve one starije koji se žele prisjetiti nekadašnjih košarkaša,te za mlađe gledatelje i košarkaše današnjeg kluba.

Odgovori