Policija je došla do saznanja da je sutkinja Azra Miletić tražila 100 tiusća maraka da oslobodi Ramu Brkića i Senada Šabića, optuženike za organizirani kriminal, objavila je Federalna televizija., a prenio Hrvatski Medijski Servis.

SIPA je uhitila sutkinju Suda BiH Azru Miletić. Ona je osumnjičena da je primala mito i zlorabila položaj. Uhićeni su i Ramo Brkić i Senad Šabić, protiv kojih se, zbog organiziranog kriminala, vodi drugostupanjski postupak na Sudu BiH i gdje je uhićena sutkinja bila predsjedavajuća Apelacijskog vijeća.

Sutkinja Azra Miletić mirno je saslušala izlaganje tužitelja Olega Čavke. Potom je izašla iz sudnice da s kolegama iz Vijeća donese konačnu odluku u predmetu Ramo Brkić i drugi. No, kad je ušla u svoj ured – uhićena je.

Akcija je pripremana mjesecima. Telefoni sutkinje Miletić su snimani i policija je došla do saznanja da je tražila 100 tisuća maraka da oslobodi optuženike za organizirani kriminal – Ramu Brkića i Senada Šabića. Dio novca je uspjela preuzeti, a oslobađajuću presudu je trebala priopćiti ovog petka. No, istražitelji su je preduhitrili. Nakon što je prenoćila u prostorijama SIPA-e, u popodnevnim satima prebačena je Tužiteljstvo, gdje je i saslušana u svojstvu osumnjičene.

Njena braniteljica Vasvija Vidović kazala je kako saslušanje nije završeno te da je predmet još u nadležnosti Tužiteljstva kao i  da će sutra dobiti cjelokupan materijal.

Inače, sutkinja Azra Miletić, koju Tužiteljstvo BiH sumnjiči za primanje dara i drugih oblika koristi, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, kršenje zakona od sudca, te pranje novca, u Sudu BiH radi od 2004. godine. Postupala je u mnogim predmetima, uglavnom u apelacijskom postupku, od kojih bi se neki također mogli naći pod lupom istražnih organa. Poseban bi problem mogli biti oni predmeti koji su pravosnažno okončani, a u kojima je sutkinja Miletić izrekla oslobađajuće presude.

Osim predmeta Ramo Brkić i drugi, Tužiteljstvo provjerava postupanje sutkinje Miletić i u pritvorskim predmetima – Jerko Lijanović i Bojan Cvijan, u kojima se kao branitelj pojavljivala Vasvija Vidović, koju je uhićena sutkinja angažirala kao svoju braniteljicu. Tu su još i predmeti Miloš Stupar, kao i predmet Haris Čauđević Oks, u kojem je sutkinja Miletić ukinula prvostupanjsku osuđujuću presudu.

Kada je riječ o predmetima koji su u toku, suđenja u kojima je Azra Miletić bila član Vijeća bit će nastavljena, dok će ona u kojima je bila predsjedavajuća morati biti obnovljeni, saznaje FTV

Odgovori