U paviljonu Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku otvorena je izložba “Anale 2014”. Radi se o djelima, slikama i skulpturama 39 autora iz različitih krajeva BiH. Svi su oni članovi Udruge likovnih umjetnika koja djeluje pri HKD “Napredak”.

“Likovno anale” je u Galeriji Samostana sv. Ante na Bistriku otvoreno pred prošlogodišnje božićne blagdane, a 15. godinu zaredom izložba se između Božića i Usksra “seli” u Kiseljak.

“Ovo je jedan dobar vid suradnje između napretkove središnjice i podružnica koje su kao i naša u Kiseljaku dio velike ‘napretkove’ obitelji. Izložba je ujedno i podrška likovnom stvaralaštvu u BiH. Već tradicionalno Likovno anale nakon Sarajeva stiže i u Kiseljak tako da i ovdašnja publika ima priliku uživati u likovnim uradcima i skulpturama autora iz cijele BiH. S ponosom ističem da je među njima i troje autora iz ovog našeg lepeničkog kraja. To su Ivana Ribičić i Sekula Dugandžić iz Kiseljaka te Vjekoslava Čondrić iz Fojnice”, kaže Ivo Miro Jović, predsjednik HKD “Napredak”, podružnica Kiseljak koja je bila organizator izložbe u Kiseljaku.

Izložbu je otvorio Tajnik Općine Kiseljak, Dragomir Lučić naglašavajući značaj i posebnost Napretkovih izložbi koje svakoga puta iznova oduševljavaju građane Kiseljaka.

Okupljenima su se na otvorenju obratile i Snježana Idrizović, predsjednika Udruge likovnih umjetnika HKD “Napredak” te Ivana Ribičić, voditeljica Likovne sekcije pri napretkovoj podružnici u Kiseljaku. Naglasile se kako se na izložbi mogu pogledati djela rađena u različitim tehnikama , a što se tematike tiče, dominiraju pejzaži i portreti. Inače, svečanost otvorenja izložbe u Kiseljaku okupila je 20 autora.

U glazbenom dijelu programa nastupili su tamburaški sastav HKD “Napredak”, podružnica Kiseljak, i mlada solisticu Barbara Budimir, kao i učenik glazbene škole ‘’Wagner’’ Kiseljak Ivan Miličevića, koji je svirao na gitari.

Odgovori