kardinal Vinko Puljic

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić razgovarao je u utorak s predsjednikom Hrvatske stranke (HS) BiH Božom Skopljakovićem, priopćeno je u srijedu iz HS-a BiH.

Skopljaković je tom prilikom istaknuo kako će se HS punim kapacitetom zalagati za ostvarivanje ustavne ravnopravnosti Hrvata na cijelom prostoru BiH, kao i za ubrzanje europskoga puta.

U priopćenju se navodi kako je briga za održivi povratak Hrvata, poglavito na području Republike Srpske, odavno prepoznata programska silnica stranke još od formiranja Nove hrvatske inicijative te kako će to i dalje biti jedan od prioritetnih ciljeva HS-a BiH.

Skopljaković je kardinalu potvrdio spremnost da surađuje sa svim strankama, a naročito s hrvatskim, koje imaju podudarne političke ciljeve i koje su spremne na međusobno uvažavanje i ravnopravni dijalog.

Kardinal Puljić podržao je programske ciljeve HS-a i ukazao na važnost civiliziranoga dijaloga i međusobnoga poštivanja, bez svađe i vrijeđanja među hrvatskim liderima u borbi za hrvatske nacionalne, ali i državne interese, navodi se u priopćenju.

1 komentar

  1. Još jedan islamski plaćenik !! Taj skoplajković. Krinka je i sam naziv stranke, a program je očito sarajevske čaršije.

Odgovori