Tomislav Gustin jedan je od osobnih trenera s najviše klijenata u Hrvatskoj, kako onih s kojima radi treninge u Dubrovniku, kako onih kojima radi online savjetovanje i na taj način ih vodi u realizaciji njihovih ciljeva.

Zbog svoje stručnosti, ali i pristupa klijentima u kojem svakome pristupa individualno, Tomislav je doslovno “zasut” upitima o vježbanju, prehrani, suplementima i sličnim nedoumicama na koje budući ili sadašnji vježbači nailaze.

Naravno, jedno od najčešćih pitanja koje Tomislav dobiva od pripadnica nježnijeg spola je: Kako ukloniti masno tkivo s trbuha?

Evo Tomislavovog odgovora:

“Vježbicama za trbuh ne uklanjate masno tkivo s područja trbuha, već jačate i učvršćujete mišiće na trbuhu koji su ispod sala. Salo se uklanja kombinacijom pravilnog treninga i pravilno izbalansirane prehrane!

Ako samo trčite s ciljem da smršavite, gubite mišićnu masu i usporavate metabolizam, također to rezultira mlohavim izgledom. Anaerobne vježbe, odnosno vježbe opterećenja, trebaju biti na prvom mjestu.

6 ponavljanja za masu, 12 za definiciju? Glupost!

Vježbajte s optimalnim težinama, šokirajte mišiće, mjenjate opterećenje i opseg ponavljanja, stimulirajte sve vrste mišićnih vlakana. Mišići ne znaju brojati, pobogu, razlika kod “mase” i “definicije” je u kuhinji, odnosno u prehrani.

Ne jesti iza 6 sati – još jedna glupost!! Jesti treba čitav dan, samo je važno uvrstiti namirnice za određeni dio dana.

Gladovanje? Najveća glupost – usporavate metabolizam, vratit ćete još više kilograma. Jojo efekt!

Osim pitanja o trbuhu, Tomislav dobiva pitanja o guzi i bedrima!

“Koja je najbolja vježba za uklanjanje masnog tkiva s unutaranje strane bedara? Vježbanjem pojedinog mišića se ne gubi masno tkivo nakupljeno na tom području!

Mišić i masno tkivo nisu na niti jedan način povezani. Salo se skida, a i nakuplja generalno, a genetika je ta koja određuje gdje će ga najviše biti i odakle će najteže odnosno najlakše odlaziti.

Dakle, zapamtite: Salo se uklanja kombinacijom pravilnog treninga i pravilno izbalansirane prehrane! (Fit-Team)

Odgovori