Jučer je u Jajcu otkriven spomenik tzv. Armiji BiH. Događaju je nazočio bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i veliki broj drugih dužnosnika iz reda bošnjačkog naroda. Zato na ovaj događaj nije pozvan niti jedan lokalni hrvatski dužnosnik, uključujući i predsjednika Općinskog vijeća Jajce Ivu Šimunovića.

Pokazatelj loših odnosa

– Ovo je samo još jedan pokazatelj kakvi su odnosi među narodima u Jajcu. Iako je projekt većim dijelom financiran iz općinskog proračuna, Hrvati su u cijelosti izbačeni iz ove priče, odnosno nisu bili dobrodošli – rekao je jučer Šimunović za Večernji list. Ono što je važnije od priče o uzvanicima jest činjenica kako je spomenik tzv. Armiji BiH napravljen bez ikakve dozvole.

u Jajcu se jasno vidi kako pravna država ne postoji, te kako zakoni ove države ne vrijede isto za sve njezine građane. S druge strane, katolička crkva ne želi započeti brojne procese upravo zato što nema dozvole za objekte koje planira graditi. Jedna strana poštuje zakone zemlje u kojoj živi, dok druga doslovno radi što želi. I za to ne snosi nikakve posljedice.

Spomenik tzv. Armiji BiH je izgrađen nasuprot spomenika hrvatskim braniteljima, kojeg su Bošnjaci neuspješno pokušali ukloniti.