U petak, 12. 8. ove godine na održanoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 50-te godišnjice održavanja PESK-a dogovoreno je da obilježavanje ovog događaja značajnog za cijelu BiH odpočne 31. 8. 2013. godine na Velikom Plivskom jezeru susretom sudionika ovog velikog takmečenja i svih građana.

Ovih dana Jajce obilježava 50 godina velike sportske manifestacije održane na Velikom Plivskom jezeru. Jajce se prisjeća 7. europskog i vanrednog svjetskog prvenstva u kajaku na mirnim vodama održanog od 23. do 25. 8. davne 1963. godine. PESK je okupio više od 500 takmičara iz 22 zemlje.

Danas, 50 godina poslije, uz evociranje uspomena Općina Jajce nastavlja njegovati događaje koji su na najbolji način predstavljali promociju prirodnih ljepota i vrijednosti ovog kraja.

“Raduje me da smo našli načina da oživimo ovaj događaj koji se zbio davne 1963. godine i nakon 50 godina neće imati takmičarski karakter, ali će Jajce otvoriti vrata svima koji su na bilo koji način tada bili vezani uz PESK ili se nisu ni rodili, a žele da svojim prisustvom obilježe ovaj događaj važan ne samo za Jajce, nego za cijelu Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Načelnik općine Jajce Edin Hozan predsjednik Organizacionog odbora.

Općina Jajce ovaj događaj obilježiće 31. 8. na Velikom Plivskom jezeru na prigodan način, uz evociranje uspomena na dane ovog velikog sportskog događaja i uz želju da Jajce jednog dana iznova bude domaćin sličnom takmičenju.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori