Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Argentine, Islanda i Nigerijom. U prvoj utakmici Hrvatska će igrati protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu.

S Argentinom smo igrali četiri puta i ostvarili jednu pobjedu, remi i dva poraza. Prvi smo put igrali u prijateljskoj utakmici 1994. godine kada je rezultat bio 0:0. Četiri godine kasnije na Svjetskom prvenstvu izgubili smo u skupini s minimalnih 1:0.

Godine 2006. slavili smo u prijateljskoj utakmici s 3:2, a prije malo više od tri godine izgubili smo 2:1 u još jednoj prijateljskom susretu.

S Islandom smo odigrali šest utakmica i upisali četiri pobjede, remi i jedan poraz. Poraz je stigao u posljednjoj utakmici, upravo u kvalifikacijama za ovo prvenstvo. Na Islandu je bilo 1:0, a pogodak je pao u samoj završnici utakmice.

Prva dva susreta odigrana su 2005. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bilo je 4:0 i 3:1 za Hrvatsku. Osam godina čekali smo za novi susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ovoga puta u doigravanju za odlazak u Brazil. Tada je Island kod kuće izvukao bod (0:0), a u uzvratu je poražen 2:0.

U netom završenim kvalifikacijama Hrvatska je slavila protiv Islanda na Maksimiru s 2:0, prije spomenutog poraza u gostima.

USKORO OPŠIRNIJE…

Ždrijeb:

Skupina A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

Skupina B: Portugal, Španjolska, Iran, Maroko

Skupina C: Francuska, Peru, Danska, Australija

Skupina D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija

Skupina E: Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja

Skupina G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

Skupina H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan