Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko 23. ožujka boravio je u Luxembourgu gdje se sastao sa ministrom vanjskih i europskih poslova ove zemelje Jeanom Asselbornom. No, od očiju  javnosti ostalo je skriveno da se Inzko sastao i s jednim od najbogatijih Hrvata, Ivanom Žilićem, Varešakom s adresom u Luxembourgu koji se obogatio zahvaljujući inovatorstvu u automobilskoj industriji.

Svaka vijest o ovom Varešaku u medijima ne može proći nezapaženo, a ovaj osebujan, bivši inžinjer tvornice automobila ‘Ford’ koji i danas vodi bitku za naplatu odštete za uporabu njegovog patenta cilj je mnogih koji, osnovano ili ne, traže njegovu pomoću u biznisu. 

Tog 23. ožujka, kako Republika ekskluzivno doznaje, na razgovoru s njim bio je i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko. Prema tvrdnji ovog milijardera, Inzko je od njega tražio vrtoglave tri milijarde eura za projekte u BiH. “Ja sam mu ih odobrio. Od tada, se Dr. Valentin Inzko krije se po Pragu, Beču, Moskvi, Klagenfurtu, Luxembourgu, samo da ne bi morao te projekte reallizirati! A Bosna čeka”, kaže milijarder, dodajući da se radi o “projektima Sjeverna i Južna autocesta, vrijednim po 1,5 milijardu eura”.

Da Žilić govori istinu te da je na taj dan visoki predstavnik uistinu posjetio ovog Varešaka, svjedoči i službeno priopćenje OHR-a o Inzkovoj posjeti Luxembourgu. Međutim, o ‘kavi sa Žilićem’ niti riječi, kao ni o mogućim projektima za koje je kod Žilića lobirao Inzko. (V.S./republikainfo.com)

Odgovori