Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u cilju sprečavanja sive ekonomije i rada na crno na cijelom području FBiH izvršili su djelimični nadzor poslovanja 167 subjekata te otkrili 76 neprijavljenih radnika i 19 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa Porezna uprava je privremeno zapečatila 30 objekata i izdala 98 prekršajnih naloga po kojima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 181.150 KM.

– Aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije se nastavljalju. Građani mogu uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijaviti nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje. Prijave se mogu dostaviti putem e-mailasivaekonomija@fpu.gov.baprimjedbe@fpu.gov.ba, SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

 

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori