Promet se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo dionicu A-1 Tarčin-Sarajevo Zapad, kao i magistralne puteve: Olovo-Kladanj, Tuzla-Orašje, Konjic-Jablanica, Bihać-Bosanski Petrovac i Livno-Bosansko Grahovo. Vozače upozoravamo i na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Zbog sanacionih radova na putnom pravcu Jablanica-Prozor, saobraća se jednom trakom naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju, a moguće su i povremene obustave u trajanju do 1 sat.

Saobraćaj se odvija usporeno i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Zenica-Žepče, Rajlovac-Stup i Jajce-Banja Luka.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori