Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakteriziraju prometnu situaciju u većem dijelu BiH. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, a izdvajamo šire područje: Orašja, Livna, Bugojna, Travnika i Jablanice te dijelove Sarajevskog kantona.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog radova na deminiranju terena na magistralnom putu Srebrenik-Orašje u mjestu Cerik, u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke. Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo). Putnička vozila mogu koristiti i privremeno izgrađenu makadamsku obilaznicu u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Konjic, M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Crne Gore u Plužinama obavještavamo sve vozače koji se imaju namjeru kretati ovim putem, da će i danas (03.12.) od 11 do 13 sati i od 14 do 16 sati biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori