Informacije za javnost MUP-a ŽSB za 7.11.2013. godine.

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Županije Središnja Bosna prijavljena su ukupno 2 kaznena djela, od kojih su 1 kazneno djelo skidanje ili povreda službenog pečatai znaka, a 1 kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od čega su 3 slučaja učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja i 1 slučaj ostalih prekršaja. U prekršajima je učestvovalo ukupno 8 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.
Iz saobraćaja su isključena 3 vozila i 6 vozača motornih vozila, uručeno je 59 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 70 prekršaja mobilnim radarom.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Službenici policije su na području Jajca radili zajedno sa službenicima JP “Ceste Kiseljak” na kontroli osovinskog opterečenja vozila. U Gornjem Vakufu-Uskoplju i Fojnici pružena je pomoć u radu kantonalnim inspektorima za saobraćaj. Pomoć kantonalnim tržišnim inspektorima pružena je u Kiseljaku prilikom pečačenja jednog ugostiteljskog objekta, a u Jajcu je vršeno osiguranje uklanjnja NUS-a, koje su izvršili službenici TUN tima civilne zaštite.

Odgovori