Informacije MUP-a ŽSB za 8.11.2013. godine

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je ukupno 10krivičnih djela, od kojih su 3 teške krađe, 1 krađa, 1 prevara, 1 šumska krađa, 1 ugrožavanja sigurnosti, 2 krivotvorenje isprava i 1 krivično djelo skidanje ili povreda službenog pečata i znaka.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Vitez otkrili su izvršioca krivičnog djela krađe koje je izvršeno dana 03.11.2013. godine u Vitezu, na štetu poduzeća „Fis“ Vitez. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je E.S. rođen 1988. godine iz Zenice, protiv koga će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira, od čega su 3 slučaja učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo ukupno 8 osoba.

SIGURNOST PROMETA

Dogodilo se 8 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, dok su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Dana 07.11.2013.godine oko 17,15 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M-5, u mjestu Nenadove kuće, općina Donji Vakuf.
U nezgodi je došlo do slijetanja terenskog vozila marke Opel-Frontiera, njemačkih registarskih oznaka, kojom prilikom je smrtno stradala ženska osoba inicijala Z.Z, rođena 1953.godine iz Prnjavora. Vozilom je u trenutku nezgode upravljao D.Z. rođen 1982,godine, a u vozilu se nalazio i J.D. rođen 1991.godine, oba iz Prnjavora, koji su ozlijeđeni, te su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik, radi pružanja medicinske pomoći. Uviđaj na licu mjesta, po ovlaštenju dežurnog Kantonalnog tužioca, izvršili su službenici OKP PU Jajce, a nastavljaju se i druge radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je došlo do ove teške prometne nezgode.

Iz prometa je isključeno 9 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručeno je 57 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 45 prekršaja mobilnim radarom.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Službenici policije su na području Bugojna pružili asistenciju službenicima Federalne uprave za inspekcijske poslove prilikom poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti na području Bugojna. Na području cijelog kantona vršena promocija i upoznavanje građana sa kampanjom prikupljanja nelegalnog oružja pod nazivom „Izaberi život bez oružja“

Odgovori