U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Slabije magle ima na pojedinim dionicama, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Izuzetak su putevi na području Unsko-sanskog kantona gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 50 metara. Upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone (najveće dopuštene mase ) i autobuse na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16.2 Jablanica-Prozor, M-17 Zenica-Žepče, M-17 Stup-Rajlovac i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori