Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini dionica koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla-Orašje, Zenica-Doboj, Konjic-Mostar, Tuzla-Doboj i Goražde-Foča. Kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica. Posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravamo i na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Sporije se saobraća na putevima sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-17 Zenica-Žepče (Želeća), M-17 Jošanica-Rajlovac-Stup, M-16.2 Jablanica-Prozor i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Odgovori