U Vitezu, točnije u Gradskoj sportskoj dvorani 18.02.2015.g. (srijeda) realiziranaje humanitarna akcija pod nazivom“Igrajmo,pjevajmo od srca darujmo“.

Organizatori ove akcije bili su BZK „Preporod“ Vitez i FK „Vitez“ iz Viteza u suradnji sa Udrugom dijalizirani i transplantiranih bolesnika ŽSB a ista je imala za cilj prikupljanje financijskih sredstava za pomoć u liječenju trojice Vitežana, Memić Elvisa, Ahmić Abdulaha i Muratović Sabahudina. Spomenuta trojica su teški bolesnici kojima je neophodna transplantacija bubrega i trenutno su podvrgnuti svakodnevnoj dijalizi.

Ideja je bila da se organizacijom revijalne malonogometne utakmice između veterana BH nogometa i veterana grada Viteza te kulturno-umjetničkim programom pokuša prikupiti što veći iznos koji bi bio stavljen na raspolaganje Elvisu, Abudulahu i Sabahudinu.

Oficijelni program je započeo u 19:00 sati utakmicom između legendi BH nogometa koje je predvodio nekadašnji kapetan BH reprezentacije, Vlatko Glavaš, i veterana grada Viteza. Iako je rezultat bio u drugom planu napomenimo da je utakmica okončana neriješenim rezultatom.

Nakon utakmice uslijedio je bogat kulturno-umjetnički program u kojem su učešće uzele mnoge estradne ličnosti grada Viteza i Bosne i Hercegovine od kojih posebno izdvajamo primadonu BH sevdaha gđu.Hasibu Agić, zatim Šaćira Ametija, Emelina Fetića, Tonija Fišića, Želju Šarića,Nedžada Baručiju, Peru Gudelja i td. U programu su još i nastupile folklorna i muzička sekcija BZK“Preporod“ Vitez te orkestar harmonika HKD“Napredak“ Vitez. Gradska sportska dvorana u Vitezu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i prisutni su zaista imali prilike uživati u cjelokupnom programu.

Ovom humanitarnom akcijom prikupljena su financijska sredstva u iznosu od oko 17.000,00 KM  koja će sigurno biti od koristi  Elvisu,Abdulahu i Sabahudinu uz napomenu da je za potrebe akcije otvoren i žiro račun putem kojeg se mogu vršiti uplate na ime pomoći za liječenje spomenutih pa pozivamo sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos i ako su u mogućnosti da uplate pomoć na račun broj 16100000287503 otvoren kod Raiffaisen banke. Račun je aktivan u narednih 30 dana.

Organizatori ovog projekta se zahvaljuju svima koji su kupovinom karte, simbolične vrijednosti od 5 KM, dobrovoljnim prilozima, uplatom sredstava na žiro račun, donacijama ili na bilo koji drugi način podržali ovu akciju. Veliko hvala svim aktivistima i volonterima, udruženjima, institucijama i firmama koji su se uključili u projekt i dali svoj doprinos da isti bude i realiziran.

Odgovori