Rukovoditeljica Posebnog odjela za ratne zločine Gordana Tadić, rukovoditelji odsjeka Stanko Blagić i Izet Odobašić, kao i tužitelji Posebnog odjela za ratne zločine održali su sastanak s predsjednikom Hrvatske udruge logoraša u BiH Anđelkom Kvesićem, direktorom Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željkom Ragužem i ministrom za pitanja branitelja Zapadnohercegovačke županije Mladenom Begićem.

Ti dužnosnici iskazali su podršku Tužiteljstvu BiH u procesu uspostave vladavine prava i procesuiranja ratnih zločina.

Na sastanku je razgovarano o predmetima ratnih zločina koji se odnose na stradanja žrtava hrvatske nacionalnosti područja Središnje Bosne i Hercegovine, te ostvarivanju pravde i pružanju zaštite žrtvama i svjedocima u tim predmetima.

Predstavnici žrtava ponudili su pomoć u koordiniranju kontakata sa svjedocima koji se nalaze u BiH i inozemstvu radi efikasnijeg prikupljanja dokaza i procesuiranja ratnih zločina.

– Tužiteljstvo BiH ima kapacitete za rad na navedenim predmetima, te kontinuirano radi na rješavanju ovih predmeta, kao i ostvarivanju kvalitetne suradnje sa svim institucijama uključenim u proces ostvarivanja pravde za žrtve ratnih zločina, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Odgovori