Hrvatska nogometna reprezentacija od 20:45 na Maksimiru protiv Grčke igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Očekuje se pun stadion.

Pred najvažniju utakmicu kvalifikacijskog ciklusa Hrvatska je ostala bez Milana Badelja koji je ozlijeđen, a Mario Mandžukić je upitan zbog manjih problema. Izbornik Zlatko Dalić rekao je da ne misli forsirati niti jednog igrača koji nije potpuno spreman, no Mandžukić se ipak očekuje u prvih jedanaest.

Nemamo potrebu srljati i juriti po pogodak. Moramo biti pametni i strpljivi. Moramo tražiti igru preko bokova. Moramo graditi igru mirno i pametno, najavio je Dalić koji je i prije okupljanja reprezentacije rekao da u glavi već ima početni sastav za Grčku. Tek mu je Badeljeva ozljeda poremetila planove, a nije želio otkriti tko će uskočiti na njegovo mjesto.

Imali smo dvije-tri kombinacije tko bi mogao igrati umjesto Badelja. Odluku sam donio, ali je ne želim sada kazati, rekao je izbornik na posljednjoj presici.

Očekuje se da bi umjesto Badelja u momčad mogao uskočiti Brozović, no pitanje je hoće li igrati na boku kao kod Ante Čačića, ili će dobiti priliku u sredini ispred Rakitića i Modrića. Na bokovima se očekuje Perišić, a vjerojatno i Mandžukić dok će u napadu biti Andrej Kramarić.

U obrani su sigurni Vrsaljko, Lovren i Vida, a čini se da će se na lijevog beka nakon kraćeg izbivanja vratiti Ivan Strinić.

Kapetan Luka Modrić je uoči utakmice rekao: Najvažnije je da ostanemo mirni i strpljivi, kao što smo igrali u Ukrajini. Bitno je da ne srljamo. Siguran sam da ćemo doći do prilika, a onda je važno da budemo koncentrirani u završnici i da ih iskoristimo. Bilo bi super da ne primimo gol. Teško da će biti puno golova, ali se nadam da će oni koji će pasti biti naši.

Veliki problem i opasnost za Hrvatsku, ali i Grčku, predstavljaju žuti kartoni. Čak sedmorici hrvatskih igrača prijeti propuštanje uzvratne utakmice ukoliko večeras na Maksimiru zarade opomenu. U opasnosti su Brozović, Kalinić, Perišić, Rog, Vida i Vrsaljko. Suspenzija prijeti i sedmorici Grka – Kapinu, Mitroglou, Oikonomou, Restosu, Stafylidisu, Tzavellasu i Torosidisu.

Dobra vijest za Hrvatsku je izostanak nekoliko važnih igrača Grčke, koja će večeras loviti povoljan rezultat za uzvratnu utakmicu u Pireju, koja se igra već u nedjelju.

Za utakmicu je prodano više od 28 tisuća ulaznica, očekuje se pun Maksimir i paklena atmosfera, a zbog dogovora dvaju saveza i UEFA-e zabranjeni su gostujući navijači .