HETA ASSET RESOLUTION BIH objavila je Zaključak Općinskog suda u Travniku u kojim se oglašava javna prodaja Hotela Vitez na adresi Kralja Tvrtka bb, općina Vitez.

Zaključkom je određeno da se izvrši prodaja nekretnine izvršenika ukupne površine 3.784,00 m2 koje je u vlasništvu založnog dužnika sa udjelom 1/1 a procjenjena vrijednost hotela iznos 5.382,694 KM.

Na javnoj prodaju mogu učestvovati sva fizička i pravna lica uz uvjet da prije ročišta za prodaju na ime osiguranja položi iznos od 1/10 utvrđene vrijednosti nekretnine, što isti ne može iznositi više od 10.000 KM.

Kupac je dužan položiti cijenu u roku od 30 dana od dana objavljivanja zaključka o prodaji hotela najpovoljnijem ponudaču, ako kupac u određenom roku ne položi cijenu, sud će rješenjem prodaju tom ponudaču proglasiti nevažećom i odrediti da je pokretnina prodata drugom po redu ponudaču koji treba, u roku koji mu odredi sud, deponovati cijenu.

Pozivaju se svi zainteresirani za kupovinu ove nekretnine da pristupe javnoj licitaciji, koja će se održati u srijedu, 30.03.2016. godine u zgradi Općinskog suda Travnik, sudnica broj 20, sa početkom u 12:00 sati, piše akta.ba.

Odgovori