U okviru 12. kola A1 košarkaške lige KS HB seniorski sastav HOKK “Vitez” ostvario je svoju desetu pobjedu u sezoni.

U dramatičnoj utakmici punoj preokreta ekipa HOKK “Vitez“ uspjela je slaviti nad ekipom KK “Grude” rezultatom 97 – 98, nakon produžetka. U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 87 – 87.

Heroj pobjede bio je Ermin Dedić koji je 3 sekunde prije kraja produžetka uspio ubaciti 3 slobodna bacanja nakon prekršaja koji je dosuđen na šutu za 3 poena pri rezultatu 97 – 95 za Gruđane. Uz Ermina koji se istakao pobjedničkim poenima, briljirao je kapiten Palavra sa 32 postignuta poena, Blaškan je dodao 18, spomenuti Dedić 14, dok vrijedi istaknuti i odličnu partiju povratnika nakon ozljede leđa Frljića koji je postigao 12 poena.

Za ekipu Gruda odličnu partiju pružili su Andrijanić sa 26. te Škrobo sa 23 poena. Vrijedi istaknuti da je najbolji pojedinac domaćina Ivan Šušak dosta podbacio postigavši za njega skromnih 8 poena u čemu je veliku ulogu odigrao Marijo Blaškan koji je igrao vrhunsku obranu.

U ostalim utakmicama 12. kola ekipe Brotnja i Studenta slavile su sigurne pobjede protiv Kiseljaka i Rame, dok je Široki 2 bio nadmoćan u Busovači.

Nakon ovog kola prve dvije pozicije i dalje dijele Vitez i Brotnjo sa omjerom 10 – 2, treći je Student sa omjerom 8 – 4, dok je na četvrtoj poziciji plasirana ekipa Širokog 2 sa omjerom 7 pobjeda i 5 poraza.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Ove 4 ekipe veliki su kandidati za ulazak u “Ligu 4” iz koje će se tražiti 2 putnika u finale A1 košarkaške lige KS HB koje će donijeti novog člana Jedinstvene Premier košarkaške lige BiH.

Slijedeće kolo košarkaši Viteza su domaćini ekipi Busovače.

Odgovori