Gusta magla otežava i jutros saobraćanje u većem dijelu Bosne, te ponegdje u Hercegovini (Konjic i Jablanica). Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena na 20 do 50 metara, a izdvajamo puteve na području Sarajevskog kantona, područje srednje Bosne, Orašja, Odžaka, Livna, Glamoča, dionice autoputa A-1 Zvirovići-Bijača i Sarajevo zapad-Podlugovi, kao i dionice uz rijeke Drinu, Bosnu, Savu i Vrbas.

U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Danas od 09 sati počinju radovi na sanaciji mosta u Reljevu, na dionici M-17 Jošanica-Rajlovac. Saobraćaj će se za vrijeme izvođenja radova odvijati jednom trakom naizmjenično.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori