U nedjelju, 18. kolovoza 2013. godine u Gojevićima je bilo posebno svečano. Blagoslovljena je obnovljena filijalna crkva sv. Franje Asiškoga.

Središnje misno slavlje u 11.00 sati, pod kojom je obavljen blagoslov crkve, predvodio je monsinjor Ante Meštrović, arhiđakon Fojničkog arhiđakonata i izaslanik uzoritog Vinka kard. Puljića.

Obnova je započela još 2006. godine kada je bivši gvardijan fra Mirko Majdandžić zbog prokišnjavanja obnovio krovnu konstrukciju i postavio novi pokrov na crkvi. Potom je 2010. godine sagrađen novi zvonik te postavljena i elektrificirana dva zvona. Dvije godine poslije, uređen je okoliš crkve, a ove godine crkva je iznutra obnovljena (posebno izdvajamo nove postaje Put križa, dar župe Kufstein i župnika fra Kristijana Montine).

Fra Nikica Vujica, gvardijan i župnik zahvalio je dragom Bogu, zagovoru sv. Franje Asiškoga i svim dobročiniteljima, posebno onima koji su svojim molitvama pratili radove obnove. Gvardijan je još naglasio da je od svega važnija duhovna obnova, pa je i najavio skorašnji pastoralni program Dani dječje radosti u župi Fojnica, koji će se u organizaciji Frame Fojnica održati 27., 28. i 29. kolovoza ove godine; za djecu uzrasta od 2. do 6. razreda osnovne škole.
Nakon sv. mise slavlje je nastavljeno uz pjesmu, kolo, roštilj i radosne razgovore vjernika iz Gvožđana i cijele župe Fojnica

Odgovori