Belgijski tenisač David Goffin i bugarski teniser Grigor Dimitrov se na završnom Masters turniru u Londonu bore za svoj najveći trofej u karijeri nakon što su iznenađujuće stigli do finala koje počinje večeras u 19:00 sati.
Goffin do dolaska u London nikada u karijeri nije slavio protiv Rafaela Nadala i Rogera Federera. Na ATP finals turniru u glavnom gradu Velike Britanije svladao je obojicu – Nadal u grupi, Federera u polufinalu. Tako je Goffin stigao do svog prvog finala na ovom turniru, odnoson do svog najvećeg finala u karijeri.
Na drugoj strani, Dimitrov nikada ranije ni ni igrao završni Masters tako da je i za njega ovo najveći meč u karijeri nakon što je ranije igrao polufinalne mečeve na Wimbledonu (2014.) i Australian Openu (2017.).

Ova dva tenisača već su se sastala u grupnoj fazi Mastersa u Londonu kada je Dimitrov lagano slavio rezultatom 2:0 u setovima (6:0, 6:2) za samo sat vremena i 15 minuta igre.

Upravo ta pobjeda iz grupne faze, kao i omjer 4-1 u dosadašnjim mečevima protiv Goffina, daju ulogu favorita Dimitrovu iako se nikako ne smije zanemariti podatak da je Goffin na putu do finala srušio i Nadala i Federera.

Dimitrov je jedini teniser koji je na ovom Mastersu upisao sve pobjede. Osim Goffina, savladao je i Thiema, Carreno-Bustu i Socka u polufinalu.

Goffin je do finala stigao pobijedivši Nadala, Thiema i Federera, dok je, kako smo već naveli, poraz upisao protiv Dimitrova.

Finale Mastersa u Londonu (19:00 sati):

David Goffin (8. ATP) – Grigor Dimitrov (6. ATP)