U nedjelju, 4. kolovoza 2013. svečano je zatvoren „OUTDOOR FILM FESTIVAL & FOTO KREŠEVO 2013“ (3FOK), posvećen planinarstvu općenito, jedini takve vrste u BiH i zemljama okruženja.

Posjetitelji, kojih je sve četiri festivalske večeri bilo u velikom broju, su mogli pogledati 29 filmova u natjecateljskom dijelu programa, te filmove Stipe Božića, Ilhana Dervovića i Dinne Kasala u revijalnom.

U Napretkovom domu bilo je izloženo preko 80 fotografija, koje su konkurirale za nagrade u 4 kategorije. Fotografija penjača koji se uspinje na jedan od vrhova Prenja, mladog fotografa iz Jablanice Adnana Behrema, proglašena je najboljom u kategoriji „Planine, sport, avantura“.


Fotografija alpiniste koji kroz oblake promatra suncem obasjane vrhove Kavkaza, autora Aleksandra Tijanića , osvojila je prvo mjesto u kategoriji „Osvajači beskorisnog“. Koloritom se posebno istaknula fotografija Tomislava Markovića s visibabama u polju kaćuna, koja je nagrađena u kategoriji „Ekologija i zaštita“. Isti autor osvojio je prvu nagradu u kategoriji „Zaboravljena ljepota“, za fotografiju planinskog jezera u Alpama.

Najboljim filmom festivala proglašen je „Planinarski put Bitovnja – Pogorelica – Vranica“, autora Dalibora Sičanice iz Kreševa. Film govori o jedinoj dugačkoj planinarskoj obilaznici u BiH koja je aktivna i danas, te sedamdeset kilometara dugom hodu kroz prelijepu prirodu najviših srednjobosanskih planina. Film se može pogledati na linku: http://www.youtube.com/watch?v=ius3A-7-7pg&feature=c4-overview&list=UUO56pkRQ4fEsLOosttae8gw


Planinarsko društvo „Bitovnja“, koje je organizator ovog festivala, objavit će u narednih mjesec dana poziv autorima za prijavu na 3FOK 2014. godine (web stranica 3f.kresevo.ba). Glavni pokrovitelj ovog festivala, po mnogima vrlo uspješnog, bila je Općina Kreševo.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori